Rabu, 15 Jun 2011

15062011,2251hrs

Eventually manage to write in here :) after 9 days !

I'm officially a happy wife of Mohd Iqbal B Abdul Shukor. Masih tak sangka akhirnya berkahwin dengan ex-boyfriend yang dulu kononnya hey i can live without you,owkay you can go. ok now admit it, cant live without you,let's marry.miahaha.Syukur Alhamdulillah the solemnization went smoothly with one time akad.Alhamdulillah.

Life change in total.yep TOTAL. it's fun tho :) i've got myself an older brother, an older sister, a younger brother & a younger sister.heaapp! :) i dont dare to explain on how big the family is now cause it's got VERY BIG it wouldnt fit an entry.


Change in total there means EVERYTHING changes.yeap,EVERYTHING.kalau dulu makan/minum pada bila-bila masa tanpa fikirkan keadaan perut/tekak orang lain,sekarang kena fikirkan perut/tekak orang lain dulu sebelum perut/tekak sendiri.kalau dulu nak tidur fikirkan bantal sendiri selesa atau tak,sekarang kena fikir jugak bantal orang sebelah selesa atau tak.kalau dulu iron baju 5 pasang untuk kerja seminggu,sekarang 10 pasang okeh! senang kata kalau dulu perlukan seminit untuk berfikir,sekarang perlukan 2 minit. hah memang betullah orang kata kena mentally & physically prepared bila dah decide nak kahwin.

bila cerita macamtu macam seksa je jadi wife.but Allah is fair kan? Kalau dulu before makan kena fikir dalam purse cukup duit ke tak,sekarang tak yah fikir.makan je.yang tu ada orang lain fikir.bhahaha.ataupun kalau demam tak larat nak ambil ubat,buat muka kesian sikit,mesti ada yang tolong ambilkan :) ohh niceee

lepas kawin ni ramai yang sms asking whether it's fun being a wife?(as if im married for 9 years!) i would say it depends on who do you marry :) and if you think it's time to change, prepare yourself & just change, inshaAllah, Allah will lead you the way. Life has a lot to treasure anyway.

Honestly i'm taking my time to adapt with this new thing & slowly blend with these new people.


InshaAllah berkat doa semua we'll sail this ship right :)

4 ulasan:

with love:zaren berkata...

hye scottt..! rupanye iqbal tu ur xbf eh...hehe..tu la dikatakan jodoh...dlu bpisah...klu dah Allah kate itu jodoh kamu,akn bsatu jugak akhrnye kan... apepon,tahniah! smoge bahagia ye....emm...xmo share gmbr kt blog ke.... =)

SalizaKadir berkata...

Hehe iyala zaren :) sbb tu org kata kalau mmg dah jodoh tak ke mana..gambar kawen lambat sket la kot

Aliya Abd Wahid berkata...

really nice story :). im happy for u scott..mcm x pecaye je ko dah kawen kalo igt kisah2 mase kite mude2 dulu..haha. who's come next? pray for me k.

SalizaKadir berkata...

You'll be the 'next' al :) only best Prayers for u my darling al